onsdag 18. november 2009

Får vi eit samisk filmfond?


NSR vil ha eit samisk filmfond. No har vi foreslått det på Sametinget, og i morgen tidleg skal posisjonen svare om dei vil ha eit filmfond dei neste fire år. Vil dei eller vil dei ikkje?

Men vi i NSR vil ha meir samisk film, og vi vil ha eit samisk filmfond. Film når ut til eit bredt publikum. Film dokumenterer, og film formidlar.

Vil ein satse på samisk språk, samisk kultur og samisk tradisjonskunnskap på ein gong, så sats på samisk film!

2 kommentarer:

Anne Lajla Utsi sa...

Dette er fantastisk bra av dere! Ved å opprette et samisk filmfond tar vi tilbake vårt språk, vår kultur og vår historie. Vi er en del av en global bølge der urfolk vil fortelle sine egne historier med film. Det er viktig at samer også får den samme ytringsfrihet gjennom filmmediet som andre i våre land. Et Internasjonalt Samisk Filmsenter og et samisk filmfond vil gjøre det umulig for nasjonale fond og tv stasjoner å ikke ta samisk film på alvor. Med samisk film vil vi synliggjøre den samiske kulturen på en ny måte, vi vil se filmer som er fortalt fra et samisk perspektiv og dette vil demme opp omkring utenforstående filmskaperes romantisering og dermed stigmatisering av vårt folk! Jeg er veldig stolt av NSR i dag!

Maria Holm sa...

sv; Tusen takk:)
Visste ikke at du hadde blogg!