mandag 10. november 2008

Hva mener egentlig Sametingsrådet?

I institusjonsmeldinga vil Sametingsrådet overføre Samisk hus i Oslo fra fast driftstilskudd til søkerbasert ordning allerde fra 2009. De mener det vil styrke Samisk hus i Oslo, og hevder det "(...) kan øke mulighetene for å få innvilget høyere tilskudd, da søknadens kvalitet og omfang vil bestemme tildelingsbeløpet". Det de ikke sier noe om er at man også kan få mindre tilskudd, og heller ikke noe om at institusjonene må bruke betydelig merarbeid på søknad.

Sametingsrådet ønsker å frata Samisk hus og de andre institusjonene dette gjelder forutsigbarhet og sikkerhet. Hvordan de kan mene dette er å styrke disse instutisjonene, er for meg en gåte.

Nå er rådets budsjettforslag kommet, men fortsatt står Samisk hus i Oslo under fast beviligning- heldigvis! Men hvorfor gjennomfører ikke Sametingsrådet sin egen politikk? Har de ombestemt seg? Eller oppdaget at det nettopp ikke er god politikk?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nei, Jørn Are Gaski kan vel umulig komme hjem til Oslo hvis han kutter bevilgningen til Samisk Hus i Oslo. Valget nærmer seg jo med stormskritt må du huske...

Anonym sa...

Det er jo som kjent ingen skam å snu!