onsdag 26. november 2008

Vil ikke satse på ungdom

Sametingets flertall vil ikke satse på ungdom. Det er skuffende.

De som stemte i mot ungdomsfondet og øvrig ungdomssatsing var:

Samisk sosialdemokratisk parti: Anders Urheim
Samer bosatt i Sør- Norge: Johan Mikkel Sara
Senterpartiet: Camilla Pedersen, vara for Olaf Eliassen
Finnmarkslista: Toril Bakken
Fastboende liste: Isak Mathis Hætta
Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet sier de satser på ungdom! De var kritiske til ungdomsfondet, og henviser til en budsjettpost som har vært der leeeenge. Ja den er vår satsning på ungdom sier de. Den posten er fra NSR sin tid i rådet, og Arbeiderpartiet har ikke en gang foreslått å øken den. Ja hvordan satser Arbeiderpartiet på ungdom? Det er for meg en gåte! Skal det være ungdomssatsing så må den være reell. Derfor foreslo vi i NSR blant annet ungdomsfond i tillegg til midlene som er fra før!

Det er verd å legge merke til at det for noen er langt fra tale til praktisk handling.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Og kanskje leeenge siden de fleste som stemte i mot har vært ungdom!

Anonym sa...

tydeligvis. har egentlig arbeiderpartiet noen unge representanter?

Anders Urheim jr. sa...

Æ skal ikke svare for andre enn meg selv. Men dette NSR-forslaget har jeg i dag gitt ros til fra talerstolen (jeg føler meg ikke sååå gammel akkurat...)

Alle lesere må jo få vite at dette gode forslaget var én del av NSRs samlede budsjett. Når vi skulle stemme for eller i mot, så stemte NSR naturligvis for sitt forslag (dermed også Ungdomsfond).

Den nye "5-er-gruppen" (Sámi Power) har jo vært med å samarbeidet med Arbeiderpartiet, og utformet budsjettet. Også her var de fleste points med i et samlet forslag. Selvsagt stemte vi for dette, og dermed nytt flertall. Logisk nok.

Anonym sa...

men det er vel det man stemmer som teller? er det ikke? kunne ikke urheim selv ha fremmet forslaget om han virkelig ønsket det?

kirsti sa...

Dersom Anders Urheim virkelig hadde villet støtte dette, så kunne han ha fremmet det som eget forslag. Det hadde han hadde mulighet til. Da ville hele plenum blitt nødt å stemme over det! og vi ville trolig hatt et ungdomsfond!

Anders Urheim jr. sa...

Åja! Hvorfor forteller du dette først nå, ETTER at behandlingen er over???

Denne oppskriften hadde jeg enkelt og greit ikke tenkt på. Jeg er jo en enkeltgruppe, og må sette meg inn i over 200 hundre sider alene (ja, budsjettet med vedlegg og forslag er cirka 250 sider...).

Det ville jo være enkelt for NSR og Kirsti Guvsám å bare tipse meg om dette, HVIS man var interessert i å få dette som vedtak.

En enkel sms hadde vært nok.... Merkelig, hm...

Anonym sa...

Tenker ikke Anders Urheim? Må man tipse han?

kirsti sa...

ja noen må tydeligvis tipses...