mandag 16. februar 2009

Global'en

..alle kokker må ha en Global...

Denne kniven, sa Ragnhild, er den av bryllupsgavene Magnus og jeg har brukt mest. Derfor fikk vi også en slik. Ja, og jeg må nok innrømme at Global'en nok er den vi har brukt mest, vi også. Bortsett fra kjøleskapet da.

I motsetning til kanskje mange andre så startet vi altså i motsatt ende. Først kom Global'en i hus. Deretter begynte vi med studering av oppskrifter og kokebøker, for ikke å snakke om hyppige telefoner til mammaene. Ja, for hvordan skulle nu det ene og det andre lages.

Men vi imponerer stadig- aller mest oss selv. Idag var det fiskesuppe fra bunnen av- jeg var assistenten og mannen var kjøkkensjef.

Global'en nesten kranglet vi om. Eller diskuterte som det så pent heter. For skal den brukes bare på kjøtt og fisk, eller kan det også brukes på grønnsaker?

I dag argumenterte jeg for grønnsaker...

5 kommentarer:

Karin sa...

Global er en kjempekniv. Har en sånn grønnsakskniv....

kirsti sa...

ja æ e nu veldi fornøyd... ;)

Silje-mor sa...

Men ligger den i kjøkkenskuffen eller henger den på knivmagnetlisten?? Hvis dere har montert knivmagnetlisten er vel den nesten like mye brukt som Globalkniven??

Kniver kan brukes til det meste, bare ikke på bein og harde ting. Grønnsaker er ikke hardt nok til å diskvalifiseres for bruk.

Selv har vi Victorinox, og de bruker vi masse. Eggen skulle dog vært slipt om, ifølge min mann.

kirsti sa...

Ja, den henger på knivmagnetlisten, og javisst er jo den like mye brukt, eller kanskje til og med mer brukt...

;));

Lars-Nila Lasko sa...

Selv bruker eg Samekniven fra Karasjok i seden for Global! Hilsen fra Lars-Nila Lasko, www.samiworld.has.it