torsdag 15. oktober 2009

Destination: Sámedigge


Tilbake i Karasjok. Fire nye år.

Det kjennes godt.

No i opposisjon. Det kan bli morsomt.

Det sjette Sameting satt i arbeid. Kongen og dronninga har vore her, vi har hatt kongelunch og mottakelse med kanapeer og sånt.

Nytt Sameting. Nye representantar. Men ikkje ny president, og slettes ikkje ny konge.

Mykje er som før, men mykje er også endra. Til døme så er det eit heilt nytt låssystem. No finst det ikkje ein einaste nøkkel på Sametinget. No kjem vi oss inn og ut med nøkkelkort. Om vi ikkje gløymer kortene igjen her og der.

Det siste er eg litt bekymra for. Men det er ikkje ei lue eg skal hugse å få med meg, men eit nøkkelkort. Det bør gå betre. Luer er så lett å gløyme, men å gløyme to gongar på ein dag er i alle fall ein gong for mykje. Men då er det fint å bu i ei lita bygd kor bussjåførar putte gløymde luer i postkassa.

Daniel Andreas er ny. Han er berre tre månader, så vi snik oss til litt baby-kos mellom møtane. Mamman Silje er også ny- på Sametinget. Karasjok er som før. Badsstua er som før. Maten er som før. Eg håpar treningsrutinane også vert som før.

Så får vi sjå korleis desse fire åra vert. Vi har feira med kongen og andre fasjonable folk. Eg synst Hannasofie Utsi frå det svenske Sametinget var best. Ung og fresh varma ho eit NSR-hjarte.

Og jada... Vi VEIT at kongen heiter Harald og ikkje Olav.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du glømte en ting! Æ e ikke der! :)
Husk at åsså denna perioden må det være mål å snakke samisk fra talerstolen, sjøl om du no e aleina i foreninga vårres..

kirsti guvsám sa...

Jaaaa, det glømt æ å skriv.. Men du e itj glømt, tvertimot STERKT savna! Ny periode- nye sjansa. No SKA æ snakkesamisk på talerstolen innen fire år.

Gunn-Britt sa...

Men seee kem e det som går der på bildet ditt! Noe e nytt på hotellet! Dem har begynt å lage kanon-frokost! Den kan også drikkes, noe som passer bra for de gruppemedlemman som kl 08:10 oppdager at vi jo skulle ha gruppemøte kl 8:30.