onsdag 16. april 2008

Ungpikedrømmer

Det er et vannvittig prosjekt å gifte seg: Mye skal planlegges og jammen koster det skjorta, i allefall om du skal følge de profesjonelle bryllupsmakernes bryllupskalendre (ja vel?) og bryllupskalkulatorer (!) og hva det enn måtte være.. Jeg var innom dittbryllup.no her om dagen i noen minutter, men rakk heldigvis å rømme der fra av før Mona Grudt hadde stukket av med hele fjorårets skattegevinst.

Om man skal lese disse sidene riktig ser det ut som at man visstnok ha skaffet forlovere minst et år før bryllupet, du sette opp et budsjett på høyde med lønnsutgiftene til en gjennomsnittlig sametingsansatt, og ikke minst du lære deg å danse med brudgommen . Deretter du ha bryllupsplan (?) og du ha bryllupsforsikring (forsikring hvafornoe?) og selvfølgelig plasseringen i kirken være på plass flere måneder før vielsen . Og selvfølgelig man legge en plan for å få et forbedret utseende? Synes jeg ser min vordende brudgom lage en tidsplan for hår- og skjeggtrimming...

Den vordende brud Guvsám har selvfølgelig prøvd et visst antall brudekjoler, for divafaktene måtte jo bare få sitt utløp. Og det hastet jo virkelig- det var jo i alle fall fire måneders leveringstid på disse om jeg skulle falle for å gifte meg i hvitt slør.

Men veien var enkel til slektsleverandøren Skaar-tekstils koftestoff og garn. Bryllupssidene på internett er byttet ut med mamma og søstre og jokkmokks-kolten og en enkel feiring i en landsens prestegård ut mot havgapet med Amerika som neste stopp.


- men jeg fant om ikke annet noen fine servietter -

1 kommentar:

Berit Kristine sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.