tirsdag 21. oktober 2008

Mens jeg venter på stormen....

... blir jeg litt melankolsk, tenner stearinlys, fyrer i ovnen og forsøker å få varme i huset. Helst burde jeg fordypet meg i masteroppgaven, men blikket har en tendens å flytte seg ut av vinduet, til hvitt hav og regn som pisker på ruta. Nordvestlands-høsten ER sjarmerende. I går formiddag var det sol, varmt og jeg fikk sommerfølelse, noen timer senere var det bortoverregn, og i natt var det vel så og si storm da jeg krøp under dyna.

"Her kan vi ha alle årstider på en dag" var det første jeg fikk høre da vi kom med flyttelasset i sommer. Det stemmer visst. Men det er jammen kaldere i Oslo!

Det meldes storm denne uka, men Nordvestlandsstormen er kanskje den enkleste stormen å håndtere. Det er bare å huske å sette sykkelen i garasjen og sørge for at det er nok ved i huset. Tro hvordan det bli neste uke- om Olli vil ha sametingsstorm og går av, eller om han har forhandlet seg flertall ved hjelp av noen budsjettmillioner.

Men uansett storm på Sametinget eller ei; det er plutselig blitt vindstille og solskinn på Nordvestlandet. Jeg beundrer verdens vakreste utsikt og innser at jeg er blitt frue, og at jeg neste år er dobbelt så gammel som konfirmantene...

4 kommentarer:

Susanne Amalie sa...

Dobbelt så gammel som konfirmantan?!? Hørtes nesten litt bittert ut...

Ka heite fruen by the way? Fortsatt Guvsám?

kirsti guvsám sa...

.. ja kor e livet liksom blitt av..

Fruen heite Guvsám! og bare det! Fruen har forøvrig tilbydd mannen å hete Guvsám, men det var heller laber interesse....

Silje-mor sa...

Hvordan står det til i stormen? Eller er stormen blåst forbi?

Her kom årets første snø idag, 29 oktober. Helt akkurat passe syns jeg.

Gullgutten og Vakker-skatten hilser til sine venner lengre vest

kirsti guvsám sa...

Stormene er blåst over... og forbi.. -men det kommer alltids nye. Nå nyter jeg solskinn og ro og fred- i dobbel forstand.

Første snøen kom hit i går! 28 oktober! Imponert!